olvrenkumGraag wil ik u met uw Eusebiusparochie uitnodigen voor de begeleiding van de Gelderse bedevaart ter ere van O.L.V van Renkum, de Vrouwe van Gelderland op zondagmiddag 20 oktober a.s.
Deze bedevaart is zoals bekend jaarlijks bedoeld voor alle parochies/parochianen in Gelderland. De Arnhemse parochie is vanouds altijd zeer betrokken geweest bij de bedevaarten naar OLV van Renkum.
Overigens is het wellicht een van de laatste keren dat de bedevaart wordt georganiseerd, aangezien het feit dat het bestuur tot onze ontsteltenis voornemens is dit prachtige en eeuwenoude Mariabedevaartsoord te sluiten…

Het programma is als volgt:

lourdesBetekenisvol ontmoeten, wat moet ik me daar bij voorstellen? Het overkwam me, zonder dat ik er erg in had.
“Niets vermoedend ging ik op reis met een groep vanuit de parochie. Ze hadden me al zo vaak gezegd dat een bedevaart echt iets voor mij zou zijn, maar ja, mijn oma deed dat vroeger en het was, in mijn beleving iets voor ouderen. Toch heb ik me over laten halen en ben meegegaan. Van gezicht kende ik een aantal medereizigers en sommigen zag ik wel eens in de kerk. De reis verliep voorspoedig en al gauw trokken we als groep met elkaar op. We bezochten mooie kerken, musea en hadden we prachtige vieringen. Maar het mooiste zag ik om me heen gebeuren.

kevelaerDe stichting Arnhemse broederschap Onze Lieve Vrouw van Kevelaer heeft als doel om minimaal één keer per jaar een bedevaart te organiseren naar de bedevaartplaats Kevelaer. Elke 1e zaterdag van oktober organiseert de broederschap deze bedevaart. U kunt zich opgeven via de website. Ook kunt telefonisch informatie opvragen over de bedevaart. Tel: 026.3614556.
Heeft u interesse om bedevaarten te organiseren en heeft u een warm hart voor Maria, wij kunnen nog bestuursleden gebruiken. Maak hiervoor gebruik van het contactformulier op onze website.

kevelaer

Donderdagmorgen 11 augustus even na achten vertrokken we met de bus vanuit Elden richting Kevelaer onder leiding van broedermeester Marga Kox. Er hing een gezellige sfeer, er werd gebeden en gezongen. Anton Rütenfrans en Martin Bouma konden helaas wegens ziekte niet mee. In Kevelaer aangekomen, liepen we onder begeleiding van de harmonie in processie naar de grote Maria-basiliek. Het beeld van Maria voorop.