tshirtEen van de meest tot de verbeelding sprekende verhalen in de bijbel is toch wel het verhaal van de vijf broden en twee vissen. Of het letterlijk zo is gebeurd weet ik natuurlijk niet, maar hoe dan ook de strekking van het verhaal is toch wel dat als je met anderen deelt, zelfs als je maar weinig hebt, iedereen meer dan genoeg krijgt. En dat is in tijden van crisis een positief geluid!Dat het anno 2013 nog steeds echt zo werkt bleek de afgelopen tijd in het inloophuis in Klarendal. Het psychiatrisch ziekenhuis heeft 32 vluchtelingen opgenomen, en voorziet ze van onderdak en voedsel. Dat betekent echter dat er niet genoeg zakgeld voor deze mensen overblijft om zelf iets te kunnen kopen. Vandaar dat de afdeling maatschappelijk werk van het ziekenhuis aanklopte bij het inloophuis met de vraag of ze misschien jassen, schoenen en kleding voor deze mensen hadden. Op dat moment had het inloophuis niet zoveel materiaal in voorraad, maar wat er was werd met liefde gegeven. Dankzij een financiële bijdrage van de PCI was het ook mogelijk deze vluchtelingen te voorzien van sokken en ondergoed. Eigenlijk wilde het inloophuis deze mensen ook graag voor kerstmis een stel goede winterkleren geven, en daarvoor werden de netwerken van het inloophuis gemobiliseerd.

Sinds de dag dat Jezus met vijf broden en twee vissen duizenden mensen van eten voorzag is er natuurlijk wel een en ander veranderd in de wereld. In die tijd kon je nog niet snel via facebook, what's app en e-mail je vrienden vragen om eventjes wat te komen brengen. Dat de moderne tijd ook zo zijn voordelen heeft hebben ze in het inloophuis gemerkt. Binnen de kortste keren liep het helemaal vol: zakken vol kleding (soms zelf spiksplinternieuw), dekbedden met overtrekken, kussens en slopen, teveel eigenlijk om op te noemen. De vrijwilligers van het inloophuis hadden er hun handen vol aan. Hoezo crisis???

Inmiddels is de kledinginzamelingsactie wegens overdonderend succes beëindigd. De vluchtelingen zijn geholpen, en zitten er tijdens de komende donkere dagen warmpjes bij. Naast kleding werd er ook veel speelgoed naar het inloophuis gebracht. Dat komt goed uit, want Sinterklaas kan helaas niet alle kinderen in Arnhem bereiken. Daarom wordt er een weggeeftafel georganiseerd voor ouders van deze kinderen.

Zo zie je maar: zelfs in tijden van crisis is er nog sprake van overvloed. Als je mensen vraagt te delen, houden we gemakkelijk twaalf manden met t-shirts en spijkerbroeken over.....

Fotokrant

Go to Top