kleine caritas

U heeft er vast al wel eens van gehoord CARITAS!

Wat is Caritas eigenlijk? Wie doet dat? Voor wie is het bedoeld?

Vele vragen die u bezig houd. Ook in de kerk hoort u regelmatig, “deze collecte voor is voor de Caritas”.

Caritas betekent in het latijn: liefdevolle zorg

Caritas is een kerkelijke hulporganisatie die zich richt op het lenigen van armoede (ja, die bestaat nog steeds) en het bestrijden van sociale onrechtvaardigheden. Zij geeft noodhulp aan mensen die dit acuut nodig hebben.

Vrijwilligers o.a. vanuit onze parochie zijn bijna dagelijks in de weer om armoede te lenigen en mensen te helpen om uit de acute nood te komen.

Zij doen dat d.m.v. een (geld)bijdrage, een gesprek en evt. doorverwijzing naar andere (overheid) hulpinstantie zoals de gemeente.

Het is bedoeld voor mensen en groepen in de gemeente Arnhem, Rheden en Rozendaal, die de eindjes even niet meer aan elkaar kunnen knopen en (tijdelijk) geen hulp meer kunnen krijgen van reguliere instanties. Ook projecten ten behoeve van deze mensen komen soms voor financiële ondersteuning in aanmerking.

Bij een aanvraag wordt er altijd persoonsgegevens (privacy is gewaarborgd) vastgelegd

(zo kan de aanvrager moeilijk gaan “schoppen” bij meerder instellingen), gevraagd waarom men geld nodig heeft en in een gesprek zal er altijd aangestuurd worden naar een structurele oplossing.

Hiervoor is veel geld nodig (zie ook de website van de PCI Eusebiusparochie Arnhem), vandaar al die collectes waarbij u als “draagkrachtige’ kerkbezoeker een steentje (penning) kan bijdragen. Zeker nu, met de Kerstgedachte iets te kunnen betekenen voor DIE ANDER.

De PCI, Parochiële Caritas Instelling, dankt u voor uw geldelijke bijdrage zodat minder bedeelde weer uit hun benarde situatie kunnen komen.