communieIn januari starten er twee trajecten van voorbereiding op vieringen van de Eerste Heilige Communie. Kinderen nemen dan voor het eerst volledig deel aan de Eucharistie. Zij mogen dan voor de eerste keer de heilige Communie ontvangen; het heilig Brood, Lichaam van Christus. Deze vieringen vinden plaats op zondag 10 mei 2020 om 11.30 uur in de Martinuskerk te Arnhem en op zondag 17 mei in de Lucaskerk om 09.45 uur te Elden.
Op verschillende manieren worden ouders ingelicht en gevraagd hun kinderen aan te melden. Kinderen in de leeftijd van groep 4 van de basisschool komen in aanmerking voor voorbereiding op de Eerste H. Communie.

1ecommunieOp welke leeftijd doen de kinderen hun eerste communie?

Vanaf groep 4 van de basisschool kunnen kinderen meedoen aan de eerste communie. Zij
ontvangen (via hun ouders) daartoe een uitnodiging. Zijn de kinderen ouder (groep 5 of 6) dan kunnen ze ook meedoen, maar gaat een eventuele deelname in overleg.