Tentoonstelling Hongerdoeken

In de Lucaskerk en in de Martinus- en Emmaus-kerk zijn gedurende de Vastentijd hongerdoeken tentoon gesteld; in de Lucaskerk kun je wel spreken van een expositie (11
doeken en ook nog een vitrine). Er is geput uit een verzameling van ca. 24 doeken ter grootte van wandkleden, die vanaf 1984 door de M.O.V.-groep samen met de parochie
werden aangeschaft.
De naam ‘hongerdoek’ stamt uit de Middeleeuwen. Maar vanaf 1976 werd het hongerdoek nieuw leven ingeblazen door de Duitse missie-organisatie Misereor. De doeken getuigen van de geloofsbeleving van de makers, kunstenaars in derde wereldlanden.
U bent in alle drie de kerken welkom om deze doeken te bekijken. Er hangt informatie bij. In kleur en ontwerp zijn zij levendig, indrukwekkend.
Ook bent u van harte uitgenodigd om de uitleg bij te wonen die Gerard Kok zal geven over het gebruik van deze doeken en wat ze ons willen zeggen, aan de hand van afbeeldingen en ook doeken die ter plekke aanwezig zijn.
Op 18 februari: in de Lucaskerk in Elden na de zondagsviering; van 11.30u. tot 12.30u.
en op maandag 25 maart: in de Emmauskerk in Dieren, na de vesperviering van 19.00u., van 19.45u. tot ca. 20.30u.
U bent van harte welkom!