Eerste Heilige Communie 2023

Geachte ouder(s)/verzorger(s),
Misschien heeft u nog herinneringen aan uw Eerste Communie. Een groot feest. Als kind mag je dan in de kerk voor het eerst meedoen met de viering van het Laatste avondmaal, de Eucharistie.
Natuurlijk is het belangrijk dat de kinderen goed voorbereid worden op dit mooie en grote feest. We doen dit al vele jaren vanuit de parochie met medewerking van vrijwilligers en pastores. Maar natuurlijk zijn ouders onmisbaar in dit proces.

De RK Eusebiusparochie nodigt de kinderen, die in groep 4 van de basisschool zitten, uit om het komende seizoen mee te doen aan de voorbereidingen en viering van de Eerste Communie.
Het kan zijn dat uw zoon of dochter nog in groep 3 zit. We willen u dan vriendelijk vragen om nog een jaartje te wachten. Om met de groep mee te kunnen doen is het belangrijk dat kinderen goed kunnen lezen en schrijven.

De Eerste Heilige Communievieringen vinden dit jaar plaats op zondag 14 mei om 09.45 uur in de Lucaskerk
en op zondag 21 mei om 11.30 uur in de Martinuskerk.
Voorafgaand aan de voorbereidingen met de kinderen zal er een ouderavond zijn. Op deze avond maken wij kennis met elkaar, krijgt u informatie over het communieproject en ontvangt u informatie over de kinderbijeenkomsten. Ook wordt inhoudelijk ingegaan op de betekenis van de Eerste Communie. De eerste ouderavond is op donderdag 19 januari 2023 (voor de Lucaskerk) of op maandag 23 januari 2023 (voor de Martinuskerk) van 20.00-22.00 uur in de Emmauskapel, Sint Gangulphusplein 5 te Arnhem. De informatie op beide ouderavonden is hetzelfde, dus u bent altijd welkom op één van beide avonden.

U kunt uw kind aanmelden voor de Eerste Communie tot uiterlijk 10 januari 2023 met onderstaand aanmeldformulier.
Graag tot ziens. Diaken Ronald Heinen