Nguyen Thanh TuanInterview met Pastoor Tuan in de Gelderlander.

Hierbij de Link: Interview Pastoor Tuan

weekvangebed2021#blijfinmijnliefde

Dat is de oproep die in 2021 centraal staat tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen. Het is een oproep van Jezus Christus zelf uit het evangelie volgens Johannes. Zusters uit de oecumenische kloostergemeenschap in Grandchamp (Zwitserland) wijzen op de verbondenheid met Christus als bron van de vrucht van eenheid. Deze gemeenschap, die het materiaal van de gebedsweek dit jaar voorbereidde, wijdt zichzelf al sinds haar ontstaan aan eenheid en gebed.

AA Folder 2020 voor webIn Mansico, Nicaragua, zijn de gevolgen van de droogte goed zichtbaar: de aarde is gebarsten, de wegen zijn stoffig en de landerijen gortdroog. De verdroogde resten van gewassen zijn nog maar nauwelijks te herkennen. Juana Alvarado leerde nieuwe technieken, zodat ze met weinig water toch groente en fruit kan telen voor haar gezin.

Mansico is een kleine gemeenschap. Er wonen 150 boerenfamilies. Het dorp ligt in het hart van een van de droogste regio’s. Juana Alvarado (40) woont met haar echtgenoot  en vijf kinderen in Mansico. Ze kunnen overleven dankzij de alternatieve landbouwmethodes die ze leerden. De meeste mensen hier zijn boeren, maar er was niets te oogsten dit jaar: “Alles ging door de droogte verloren en veel mensen zijn vertrokken,” aldus Juana.

rouwverwerkingIn de komende periode bieden wij aan: een serie van zes bijeenkomsten, bestemd voor nabestaanden van iemand die is overleden.
Dat kan een partner zijn, maar misschien ook een familielid of een hele goede vriend, nog maar pas, of al wat langer geleden.
Onderstaand vindt u nadere informatie.

Flyer Arnhem   /   Flyer Dieren

mariavanrenkumHierbij een brief van de Stichting Maria van Renkum om e.e.a. onder de aandacht te brengen.

Lees hier de hele brief!

solidaridadSolidaridad Nederland werkt aan de eerlijke en duurzame productie van palmolie. Ondanks de uitwassen van palmolieproductie, zoals vernietiging van regenwoud en uitbuiting van arbeiders, roept Solidaridad toch op om palmolie niet uit te bannen. Waarom? Omdat wij zien dat als palmolie op een duurzame, toekomstbestendige
manier geproduceerd wordt, dit gewas juist kan bijdragen aan de oplossing voor deze misstanden. Zie de FLYER!

kerkbalansAls je de verschillende media moet geloven, en waarom zouden we dat niet doen, bestaat onze manier van omgaan met elkaar vooral in het uitwisselen van meningen. Wie zich ooit aan een discussie op Facebook gewaagd heeft, zal ontdekken dat vroeg of laat de woorden scherper worden, persoonlijker, op de man of de vrouw gespeeld. Vaak lijkt het er eerder op dat we een mening droppen en dan weglopen, of gelijk willen krijgen, zonder dat we op zoek gaan naar een oplossing waarin een ander zich ook kan vinden. De verbinding lijkt dan zoek. MIJN KERK VERBINDT is het motto van de actie Kerkbalans waarbij onze parochie haar parochianen aanspoort om geld te geven om het goede werk te kunnen blijven doen.
Rekeningnummer is: NL 44 INGB 0002 0447 64

facebookDe Eusebiusparochie is ook actief op Facebook.
Wordt lid van de pagina en schrijf je eigen bijdrage(n).