koorZomercursus Gregoriaans 2021.in Den Haag
De voertaal is Engels.
Deadline voor aanmelden is 1 juni 2021.

Kijk HIER voor meer informatie!

jongerenOp zaterdag 2 oktober a.s. organiseert de kerkelijke instelling Sint Caecilia van het Aartsbisdom Utrecht een studie- en ontmoetingsdag voor kinder-, jeugd- en jongerenkoren met als thema “Zingende jeugd is slimmer”.

Kinderen en jongeren zingen graag, veelvuldig en zonder al te veel schroom. Dit gebeurt thuis, op school en ook in de kerk. En wat sport is voor het lichaam, is zingen voor het brein.

koorDit najaar start de Kerkelijk instelling Sint Caecilia aartsbisdom met de oriëntatie- en basiscursus koordirectie (2021 -2022) op verschillende locaties binnen het bisdom Utrecht.
De cursus bestaat uit vijftien zaterdagen van 10.00 – 14.00 uur met een frequentie van ongeveer een keer per twee weken, te beginnen in de laatste maanden van dit jaar, docent is Ronald de Haan

carolsIn de afgelopen jaren, en vooral het afgelopen jaar, is de functie van de taak cantor, steeds nadrukkelijker in beeld gekomen.
Met name door de maatregelen rondom de corona pandemie, hebben we binnen ons bisdom met regelmaat een cantor in vieringen de liturgische muziek zien verzorgen.
Het is niet uit te sluiten dat de cantor ook in de toekomst een belangrijke rol zal blijven spelen.

gouden medaille aangepastWie kent ‘m niet, de Sleutel? Hét koormagazine dat altijd op de koorzolder te vinden was. Jarenlang heeft uw NSGV Utrecht u via dit magazine op de hoogte gebracht van informatie op het gebied van kerkmuziek, liturgie, koorzang en andere activiteiten. Ook de studiedagen, cursussen en alles over eretekenen stonden hierin vermeld. Om e.e.a. sneller, efficiënter en gerichter bij u te brengen is jaren geleden besloten om deze ‘Sleutel’ te vervangen voor de Digitale Nieuwsbrief.
De digitale Nieuwsbrief van maart 2021 vind u hier

DSC02184 tnWij hebben versterking nodig van Tenoren en Bassen.
U kunt ons helpen door mee te komen zingen in ons herenkoor.

U kunt elke donderdag van 19.00 – 21.30 uur komen luisteren bij de repetities en/of u aanmelden bij een van de bestuursleden.
Ton Voets; 026-3623111 of Riky Wolberink; 026-3615531

DSC02225 tnWij hebben versterking nodig van Alten en Bassen.
U kunt ons helpen door mee te komen zingen in ons gemengde koor (Ontmoetingskoor).
Op donderdagavond vanaf 20.00 uur tot 21.30 uur bent u van harte welkom om te komen luisteren.
Aanmelden kan ook bij een van onze bestuursleden.
Ton voets: 026-3623111 of Riky Wolberink 026-3615531

lk mariaHet Lucaskoor uit Elden heeft in 2015 een Jubileum CD uitgebracht. De opnamen zijn gemaakt in de Lucaskerk en zijn gebaseerd op de lezingen en gezangen van de 4e zondag van de advent, de aankondiging aan Maria.
De CD is ook beschikbaar voor parochianen en andere belangstellenden en is verkrijgbaar op de zondagen dat het Lucaskoor zingt na afloop van de viering achter in de Lucaskerk.
Doordeweeks is de CD verkrijgbaar bij Regiobank Heveling, 1e Laurenskamp 2 in Elden.
De kosten van de CD zijn € 7,50. Onderstaand foto's van de CD.

tn pelgrimskoorHet Pelgrimskoor is een rouw- en trouwkoor dat sinds kort ook ėėn keer in de twee maanden de gezangen van de Eucharistievieringen in de Martinuskerk verzorgt.
Deze vieringen zijn op zondag om 11.30 uur.
Wij zijn op zoek naar zangers en zangeressen in alle stemgroepen (sopraan, alt, tenor, bas).
Ons repertoire is afwisselend d.w.z. latijn, nederlands, eenstemmig, meerstemmig.

koorDames zijn natuurlijk ook welkom!
Het Rouw en Trouw koor Velp is op zoek naar versterking.
Misschien heb jij wel zin om te komen zingen.
We repeteren 1x in de maand op de 2de dinsdag van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Tevens verzorgd het koor ook de ouderenvieringen.
Denk er eens over na en kom gerust een keer luisteren in de O.L.V.V kerk te Velp aan de Emmastraat.

capellaOnze Capella is in het laatste jaar behoorlijk gegroeid. Wij zijn nu, begin 2018, met goed 15 zangeressen.

Ook ons repertoire groeit gestaag, van middeleeuwse eenstemmigheid via de klassieke vocaalpolyfonie tot aan moderne meesters.
We zingen onder leiding van Alexander Saladin en begeleid door organist Marcus Bergink, die het koor 2013 heeft opgericht.
Onze vaste diensten in de St.Martinuskerk zijn op de tweede zondag van de maand en de hoogtijdagen.
Voor projecten nodigen wij ook mannelijke en extra vrouwelijke zangers uit, vorig jaar b.v. met Kerst, Pasen en een concert in de Walburgiskerk.
Nieuwe zangeressen en projectzangers zijn welkom!