kapelopenZoals u enige tijd geleden hebt gehoord zal de Emmauskapel nog vijf jaar door blijven gaan als buurtpastoraatsteunpunt in de wijk Malburgen binnen onze parochie. Daar zijn we allemaal erg blij mee, maar de invulling van de activiteiten zal vanaf januari wel gaan veranderen en vanaf de zomervakantie zullen er nog een aantal wijzigingen plaatsvinden.

pannenkoekenBewoners van Malburgstate en Ribw en bezoekers van Plein 5 genoten in de zomervakantie op 10 juli van een gezellige middag .Behalve koffie,thee en fris waren er pannenkoeken in meerdere variaties. De gasten lieten het zich goed smaken en waren vol lof over deze speciaal voor hen georganiseerde middag.De koekenbakkers hadden het druk, maar bakten de pannenkoeken met met veel plezier.
Professionals van Plein 5 en Ribw..en de gastvrouwen van de Plein 5 en Emmauskapel zorgden ervoor dat ieder de pannenkoek van zijn/haar keuze kreeg.En natuurlijk was er ook ruimte voor een persoonlijk gesprekje .Het was een geslaagde middag voor de gasten..maar ook voor de medewerkers die na afloop genoten van een verkoelend ijsje.

2017 Wijkdag Malburgen Foto tnOntmoetingsplekken in de Wijk

Dat was het thema waarmee we met mensen in gesprek probeerden te komen. En dat lukte heel aardig gezien het grote aantal gele stickertjes dat op het prikbord kwam te hangen. Aan de hand van de genoemde ontmoetingsplek vroegen we door; waarom men die plek bezocht, wat men er vond, of men er alleen ging , of dat men ook wel eens iemand anders meenam om die dan over 'n drempel te helpen. Het was een fijne manier om zo met mensen in gesprek te komen. De genoemde ontmoetingsplekken varieerden van Bruishuis, sporthal tot kerk.

ouderenWie een dagje (of jaartje) ouder is geworden, kan er behoefte aan hebben om in een rustige sfeer met leeftijdgenoten van gedachten te wisselen. Dit najaar start er weer een serie van zes (maandelijkse) ontmoetingen over levenskunst - onder de titel: OUDEREN IN GESPREK.
In de eerste ontmoeting leren we elkaar kennen en wisselen we uit wat ons bezig houdt. Op grond hiervan stellen we de thema’s vast van de overige gesprekken.
Wie wil sluit zich aan; er is plaats voor 12 deelnemers. Samen bepalen we hoe wij de ontmoetingen zullen vormgeven.
De ontmoetingen vinden plaats van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Emmauskapel, St. Gangulphusplein 5 – Malburgen – Arnhem.

kapelopenElke maand is er een Kapel Open viering met een bepaald thema.
In 2016 zijn dit de thema's van de Kapel Open (hieronder de bijbehorende foto's):

Sinterklaas 2007In elke klas in Nederland zitten gemiddeld drie kinderen die met Sinterklaas geen cadeaus krijgen van hun ouders, omdat het geld hiervoor ontbreekt.
Juist voor kinderen is het schrijnend om geen cadeaus te ontvangen van de Sint.
Ook het gegeven dat zij op school niet kunnen vertellen wat zij van de Sint hebben gekregen.
Er kan dan een gevoel ontstaan van: er niet bij horen, aan de zijlijn staan.

emmauskapel

Op woendagmorgen is er inloop van 10.00 - 12.00 uur en vrijdagmorgen van 10.00 - 11.30 uur voor iedereen.

Zondagmiddag is er geen inloop meer!

Mensen kunnen binnenlopen voor koffie, thee een gesprek of om spelletjes te spelen.

kapelopenElke maand is er een Kapel Open viering met een bepaald thema.
In 2015 zijn dit de thema's van de Kapel Open (hieronder de bijbehorende foto's):

kapelopenElke maand is er een Kapel Open viering met een bepaald thema.
De afgelopen maanden waren de thema's van de Kapel Open (hieronder de bijbehorende foto's):

kapelopenElke maand is er een Kapel Open viering met een bepaald thema.
In 2013 waren dit de thema's van de Kapel Open (hieronder de bijbehorende foto's):

kapelopenElke maand is er een Kapel Open viering met een bepaald thema.
In 2012 waren dit de thema's van de Kapel Open (hieronder de bijbehorende foto's):

suzannaIn Malburgen is door projectmedewerker Suzanna Louwerse een presentiegroep opgericht genaamd ‘Wijk op weg’. Deze groep, bestaande uit Mirella, Annet, Gerrie, Nico, Trudy en Jan wordt begeleid door Mirjam Schuilenga van het KCMA (Katholiek Centrum Maatschappelijk Activering). Deze groep is een welkome aanvulling op het buurtpastoraat. Want aan buurtpastoraat kan een buurtpastor namelijk niet alleen doen.

malburgenklok

Op donderdag 18 april, is de "stem van Malburgen" ofwel de oude klok van de Sacramentskerk, weer teruggeplaatst tegenover de Emmauskapel. De onthulling werd gedaan door wethouder Margreet van Gastel en daarna was er een gezellig samenzijn in de Emmauskapel.

Zie onderstaande foto's.