lucas kerkProgramma 2019-2020
Het aanbod van het Cu-Ca-programma voor het seizoen 2019-2020 is ontstaan vanuit vragen uit de RK-gemeenschap in Arnhem-Zuid. Maar bij alle bijeenkomsten is ieder die belangstelling heeft: Van Harte Welkom !

Cultureel Catechetisch Programma voor 2019-2020

2109Dat was het thema van de vrijwilligers- /ontmoetingsavond op donderdag 21 september in de Lucaskerk.

Van de avond is een compilatie gemaakt door Jenny Eslava.

Compilatie 21-09-2017

160913BAZAR54 025Elden – Sinds september dit jaar is er weer wat te beleven in het parochiehuis naast de Lucaskerk in Elden. Met de komst van Bazar54 is het weer een gastvrije plek geworden, waar buurtbewoners en vluchtelingen uit asielzoekerscentrum Elderhoeve elkaar kunnen ontmoeten om een praatje te maken.

Bazar54 is een winkeltje waar buurtbewoners hun goede, gebruikte spullen kunnen komen brengen. Borden, bestek, glazen, pannen, beddengoed, koffers, tassen, winterjassen… De vluchtelingen uit Elderhoeve kunnen die spullen goed gebruiken om een nieuwe start te maken.

tabernakelDit is een filmpje over het maakproces van de koperplaat voor het tabernakel van de Lucaskerk in Elden.
Het tabernakel was tijdens een inbraak van zijn gebruikelijke plaats weggenomen en opengebroken.
Hierbij was een deel van koperplaat aan de voorkant vernield.

De restaurateur heeft er een leuk filmpje van gemaakt. Klik HIER om het filmpje te bekijken.
Jasper Kamphuis
Flower of Soul (www.flowerofsoul.nl)

druivenOnder het thema GOEDE WIJN vierden een vijftigtal parochianen uit Arnhem-Zuid op vrijdagavond 9 oktober 2015 in de Lucaskerk op ongedwongen wijze de onderlinge ontmoeting.
De Locatieraad/Steungroep heeft het initiatief hiertoe genomen omdat er lange tijd zich geen mogelijkheid had voorgedaan om elkaar gezellig te ontmoeten. Hieronder de links naar enkele onderwerpen die langskwamen op deze avond, een verslag en een aantal foto's.

lucasSamen brunchen, samen delen.

Dat was het thema van de 2e gezamenlijke brunch op zondag 24 januari in de Lucaskerk.
Ieder was welkom en kon van thuis iets mee nemen voor de brunch.
Het was een gezellig samenzijn. Jenny Eslava heeft een foto compilatie gemaakt, deze kun je hier bekijken.
Compilatie van 24 januari 2016.
Compilatie van 13 september 2015.

lucas

Het secretariaat is geopend op maandag en vrijdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur.
Het nieuwe telefoonnummer is: 026-2134674

AanZetAanZet, de nieuwsbrief voor parochianen in Arnhem-Zuid is via onderstaande link te lezen.

AanZet, 132e uitgave d.d. 6 november 2019